Societatea noastră a luat fiinţă cu scopul de a promova în România, gardurile şi împrejmuirile din plase de sârme din oţel cu înaltă extensiune (Hight tensile steel) necesare pentru construcţia aşa numitelor garduri “încordate” (Strained), oferind în acelaşi timp o gamă mai largă de garduri şi împrejmuiri necesare dezvoltării agriculturii şi silviculturii, precum şi a infrastructurii din România. Mobil: +40 748 354 529
joi, 21 iulie 2011
UN NOU CAPITOL PENTRU SECURITATEA PROPRIETATII TALE
Numarul gardurilor electrice de securitate este in crestere in Europa, datorita ratei ridicate a infractionalitatii din ultima perioada (consecinsa a crizei financiare).
"D.I.D" - Cele trei litere care fac un gard electric de securitate eficient, numit in cele de jos, GES.
- Descurajeaza: Majoritatea oamenilor au un respect natural pentru curentul electric. Prezenta placutei de avertizare a GES-lui in majoritatea cazurilor este indeajuns pentru descurajarea infractorilor.
- Intarzie: Un GES este un obstacol fizic, care prin prezenta sa intarzie infractorii de a patrunde intr-un perimetru, chiar si neelectrificat.
- Detecteaza: Pe langa socul electric dureros la care este supus infractorul prin atingerea GES-lui, se declanseaza si dispozitivele de alarmare: acustica, vizuala sau atentionarea prin GSM.
MWNTIONAM CA GARDURILE ELECTRICE DE SECURITATE SE VOR CONSTRUI DE PERSONAL CALIFICAT IN DOMENIU, DEOARECE ACESTEA FIIND INSTALATE INTR-UN MOD NEPROFESIONAL POT FI LETALE.
luni, 21 februarie 2011
GARDURI ELECTRICE
Gardurile electrice sunt garduri care folosesc socul electric pentru a opri animale sau chiar oameni de a patrunde sau evada dintr-un perimetru.
Tensiunea folosita la aceste garduri poate sa fie moderata, dureroasa sau letala. Generatorul poate converti o putere joasa intr-o cantitate mare de energie descarcata printr-un soc electric asupra unui animal sau om.
Eficienta gardului electric consta in nivelul de cunostinta si experienta in domeniu a celui care instaleaza un astfel de sistem, de cele mai multe ori nefunctionarea unui gard electric se datoreaza erorii umane.
Sunt doua categorii de garduri electrice:
- - Garduri electrice pentru agricultura si animale salbatice, unde exista mai multe subcategorii: temporare, semi-permanente si permanente. Greseala cea mai des intalnita la aceste categorii este folosirea materialelor destinate gardurilor temporare la constructia gardurilor permanente.
- - Garduri electrice de securitate care deasemenea, sunt divizate in doua categorii: letale si neletale. Cele letale sunt construite in zone de granita de maxima securitate, inchisori, iar cele neletale sunt instalate la protejarea proprietatilor private si institutiilor publice etc. Avantajul acestora consta in descurajarea infractorilor prin simpla prezenta a gardului electric si descurajarea patrunderii in perimetru prin socul electric, si declansarea sistemelor de alarmare si semnalizare a incidentului.
Pentru a asigura functionabilitate eficienta si viata lunga unui gard electric i se va asigura o impamantare adecvata si protectie impotriva trasnetului. Ultima fiind reglementata si prin standardele internationale: - generatoarele de pulsuri care sunt instalate in cladiri, incaperi cu pericol de foc ridicat, nu pot fi instalate doar daca s-a asigurat protectie impotriva trasnetului prin asa numitul “spatiu de descarcare” , la cablul de alimentare de inalta tensiune a gardului electric.
Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati cu incredere.
luni, 7 februarie 2011
DESPRE GARDURILE DIN ROMANIA
sâmbătă, 5 februarie 2011
CONTACT
Str. Zizinului, Nr. 12, Bl. 37, Ap. 6, Loc. Brasov
Jud. Brasov, Cod 500414, ROMÂNIA
Telefon: +40 268 318 280
Fax: +40 268 329 559
Mobil: +40 748 354 529
Email: office@eurofence.ro;
Web: www.eurofence.ro
INDUSTRIALE
Aceste garduri/ împrejmuiri trebuie să fie în concordanţă cu legislaţia Europeana şi cea Românească în domeniu, iar la stadiul de planificare a acestora se va ţine cont de calitatea superioară pe care trebuie să o ofere acest tip de gard/ împrejmuire, asigurând o bună funcţionare cu întreţinere foarte redusă şi cu posibilitatea de reparaţii locale în caz de distrugeri accidentale sau vandalism, fără afectarea gardului/ împrejmuirii pe toată lungimea lui, minimalizând astfel problemele cauzate.
Materialele folosite pentru această categorie pot fi:
• Plase din sârme din oţel de înaltă sau slabă extensiune, de diferite tipuri, mărimi şi dimensiuni;
• Plase sudate;
• Stâlpi din lemn, panouri din lemn, bârne din lemn;
• Stâlpi din metal.
Prin combinarea acestor materiale se pot obţine garduri de o calitate superioară, totodată satisfăcând normele Europene şi Româneşti din domeniu.
ANIMALE SALBATICE
Calitatea acestor tipuri de garduri trebuie asigurată la cel mai înalt nivel posibil, deoarece animalele sălbatice sunt mult mai greu de ţinut într-o împrejmuire sau în afara ei, decât cele domestice, ele punând în permanenţă sub presiune gardul/ împrejmuirea, exploatând cu succes părţile vulnerabile ale acestora. Pentru a se descuraja acest lucru se pot utiliza ca măsuri suplimentare instalarea aşa numitelor “scare” sau “hot wire”.
Materiale folosite sunt:
• Sârme din oţel de înaltă extensiune;
• Plase din sârma din oţel de înalta extensiune cu sistem de înnodare specială “Lock joint”;
• Cuie în formă de “U” cu ghimpi;
• Stâlpi din lemn de cea mai bună calitate.
Câteva tipuri de garduri pentru viaţă sălbatică animală:
• Garduri pentru mistreţi;
• Garduri pentru căprioare;
• Garduri pentru viezuri;
• Garduri pentru iepuri;
• Garduri pentru amfibieni şi reptile;
• Garduri pentru vidra.
Ca şi la celelalte categorii, şi acestea se pot combina cu diferitele tipuri de plase asigurând protecţie superioară gardului/ împrejmuirii.
SILVICULTURA
La această categorie trebuie ţinut cont de faptul că deşi gardul/ împrejmuirea trebuie să asigure o foarte bună impenetrabilitate, ele trebuie să reziste doar până când regenerarea pădurii s-a înfăptuit, plantaţia a ajuns la o maturitate la care nu mai are nevoie de gard/ împrejmuire şi viaţa pădurii îşi poate continua cursul normal. Din acest motiv se pot alege materiale cu costuri si o durabilitate de viaţă mai redusă.
Materialele folosite pentru această categorie pot fi:
• Sârme din oţel de înaltă sau slabă extensiune, electrificată sau ne-electrificată, plană sau ghimpată;
• Plase din sârme din oţel de înaltă extensiune, de diferite mărimi si dimensiuni, oferind posibilitatea de a combina diferitele tipuri de plase, asigurând protecţie superioară gardului/ împrejmuirii.
AGRICULTURA- ZOOTEHNIE
La stadiul de planificare a acestor garduri şi împrejmuiri se va ţine cont de viaţa sălbatică din zona unde se va construi gardul/ împrejmuirea, asigurând circulaţia liberă a animalelor care nu reprezintă un potenţial pericol pentru stocul animal, sau cultura agricola protejată.
Materialele folosite pentru această categorie pot fi:
• Sârme din oţel de înaltă sau slabă extensiune, electrificată sau ne-electrificată, plană sau ghimpată;
• Plase din sârme din oţel de înaltă extensiune, de diferite mărimi şi dimensiuni, oferind posibilitatea de a combina diferitele tipuri de plase, asigurând protecţie superioară gardului/ împrejmuirii.
Câteva categorii de garduri pentru agricultură:
• Garduri/ împrejmuiri pentru Bovine;
• Garduri/ împrejmuiri pentru Cabaline;
• Garduri/ împrejmuiri pentru Ovine;
• Garduri/ împrejmuiri pentru Avicole;
• Garduri/ împrejmuiri pentru Porcine.
DESPRE GARDURI
Chiar dacă la prima vedere construcţia unui gard/ împrejmuire pare simplă, ea necesită un anumit bagaj de cunoştinţe şi experienţă, precum şi anumite scule şi utilaje speciale necesare construirii unui gard/ împrejmuire de calitate.
Pentru alegerea gardului/ împrejmuirii de calitate se va defini clar scopul acestuia, zona în care va fi construită şi funcţiile pe care trebuie să le îndeplinească. Deasemenea, se va ţine cont de factorii externi, cum ar fi: poziţionarea şi accesabilitatea terenului; tipul şi umiditatea solului; expunerea la inundaţii; zăpadă şi alte efecte climatice şi de poluare.
Pe langă o bună funcţionalitate trebuie asigurată şi armonia cu mediul înconjurător, spre exemplu nu se vor construi garduri/ împrejmuiri industriale cu stâlpi din beton sau oţel în mediul rural, natural al zonelor montane, păduri, etc, ele poluând vizual zonele respective.
Deasemenea, la alegerea materialelor pentru garduri/ împrejmuiri trebuie luat în calcul posibilitatea ca materialul ales pentru realizarea gardului/ împrejmuirii poate reprezenta un potenţial pericol pentru animalele sălbatice sau domestice protejate.
De exemplu într-o rezervaţie naturală nu se va utiliza sârma ghimpată, care poate fi un potenţial risc, pentru acestea
DESPRE NOI
Având şansa de a dobândi experienţă în Marea Britanie, la companii cu experienţă vastă în domeniu, şi fiind în strânsă colaborare cu companiile producătoare de materiale şi utilaje pentru acest tip de construcţii, vă putem oferii garduri/ împrejmuiri construite la o calitate superioară
Mobil: +40 748 354 529