Gardurile electrice sunt garduri care folosesc socul electric pentru a opri animale sau chiar oameni de a patrunde sau evada dintr-un perimetru.
Tensiunea folosita la aceste garduri poate sa fie moderata, dureroasa sau letala. Generatorul poate converti o putere joasa intr-o cantitate mare de energie descarcata printr-un soc electric asupra unui animal sau om.
Eficienta gardului electric consta in nivelul de cunostinta si experienta in domeniu a celui care instaleaza un astfel de sistem, de cele mai multe ori nefunctionarea unui gard electric se datoreaza erorii umane.
Sunt doua categorii de garduri electrice:
- - Garduri electrice pentru agricultura si animale salbatice, unde exista mai multe subcategorii: temporare, semi-permanente si permanente. Greseala cea mai des intalnita la aceste categorii este folosirea materialelor destinate gardurilor temporare la constructia gardurilor permanente.
- - Garduri electrice de securitate care deasemenea, sunt divizate in doua categorii: letale si neletale. Cele letale sunt construite in zone de granita de maxima securitate, inchisori, iar cele neletale sunt instalate la protejarea proprietatilor private si institutiilor publice etc. Avantajul acestora consta in descurajarea infractorilor prin simpla prezenta a gardului electric si descurajarea patrunderii in perimetru prin socul electric, si declansarea sistemelor de alarmare si semnalizare a incidentului.
Pentru a asigura functionabilitate eficienta si viata lunga unui gard electric i se va asigura o impamantare adecvata si protectie impotriva trasnetului. Ultima fiind reglementata si prin standardele internationale: - generatoarele de pulsuri care sunt instalate in cladiri, incaperi cu pericol de foc ridicat, nu pot fi instalate doar daca s-a asigurat protectie impotriva trasnetului prin asa numitul “spatiu de descarcare” , la cablul de alimentare de inalta tensiune a gardului electric.
Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati cu incredere.